Vendéglátó Pincészetek

 

Szekszárd déli határában, a festői szépségű Faluhely-dűlőben található a Bodri Birtok, mely ma már egy igazi borturisztikai komplexum, hiszen borászatot, rendezvénycentrumot, éttermet, látványkonyhát és vendégházakat is magában foglal.

Tovább >>

 

Pincészetünk évszázados családi hagyományokra épül. Őseink a jelenlegi Baden-Württemberg tartományban, Baden mellett található Würmersheim községből származnak, és dokumentáltan már 1635-től kezdve készítettek bort. Számunkra fontos a múlt, a sváb családi tradíciók tisztelete, éppen ezért folytatni szeretnénk a hagyományokat. Célunk, hogy a lehető legjobb minőségű borokat készítsük ezen a kitűnő adottságú területen.

Tovább >>

 

A borvidék egyik meghatározó birtoka több mint 20 éve öregbíti a Szekszárdi borok hírnevét. Az alapító Takler Ferenc, aki 2004-ben nyerte el az Év Bortermelője címet, két fiával irányítja 80 hektáron gazdálkodó birtokát.

Tovább >>

Vendég pincék

Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek 10. generációja Eszterbauer János, aki feleségével Mónikával, lányaival Ildikóval és Katával, illetve Klein Miklós borász segítségével működteti a tradíción alapuló vállalkozást.

Tovább >>

 

A Heimann család évek óta Magyarország vezető vörösbor-termelői közé tartozik. Heimann Zoltán és Ágnes visszatértek a család szekszárdi, paraszti múltjához. Fiúk ifj. Zoltán külföldi tanumányai után csatlakozott hozzájuk. A borvidéki összefogásnak elkötelezett hívei és mozgatórugói.

Tovább >>

 


Büszkék vagyunk, hogy családi borászatunk legalább négy generációra visszatekintő tradícióval rendelkezik Iván-völgyben, mégis a fiatal, dinamikusan fejlődő szekszárdi pincék közé tartozunk.

Tovább >>

 

A családunk több nemzedékre visszamenőleg foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. Célunk a Szekszárdi Borvidék hagyományait követve, a modern technológia adta lehetőségekkel…

Tovább >>

 

A Szeleshát Birtok központja a szekszárdi borvidék déli részén, a Bátaszékhez tartozó Lajvérpusztán található. A modern feldolgozó épületegyüttes 2019-ben nyerte el végleges formáját. A szőlőbirtok pár száz méterre a borászattól, a Nyéki hegy lankáin terül el.

Tovább >>

 

Minden régi, nagy múltú városnak megvannak a várossal élő, öregedő és megújuló családjai. Az egyik ilyen a miénk is. A Vesztergombi család élete szorosan és elválaszthatatlanul egybeforrt Szekszárddal.

Tovább >>