Vendéglátó Pincészetek

 

Szekszárd déli határában, a festői szépségű Faluhely-dűlőben található a Bodri Birtok, melyet egy önálló kis világnak tekinthetünk. Igazi borturisztikai komplexum, hiszen borászatot, rendezvénycentrumot, éttermet, látványkonyhát és vendégházakat is magában foglal.

Tovább >>

 

Pincészetünk évszázados családi hagyományokra épül. Őseink a jelenlegi Baden-Württemberg tartományban, Baden mellett található Würmersheim községből származnak, és dokumentáltan már 1635-től kezdve készítettek bort. Számunkra fontos a múlt, a sváb családi tradíciók tisztelete, éppen ezért folytatni szeretnénk a hagyományokat. Célunk, hogy a lehető legjobb minőségű borokat készítsük ezen a kitűnő adottságú területen.

Tovább >>

 

A borvidék egyik meghatározó birtoka több mint 20 éve öregbíti a Szekszárdi borok hírnevét. Az alapító Takler Ferenc, aki 2004-ben nyerte el az Év Bortermelője címet, két fiával irányítja 80 hektáron gazdálkodó birtokát.

Tovább >>

Vendég pincék

Pincénket édesapánk, Dúzsi Tamás alapította 1994-ben , a Sióagárd –Leányvár dűlőben vett 3,3ha Kékfrankos szőlőre alapozva. Azóta szőlőterületeink szépen növekedtek, szőlőfajtáink bővültek.

Tovább >>

 


40 hektárnyi szőlőterületünk a Szekszárdi történelmi Borvidéken terül el, mely 20-20 hektárra oszlik a Decsi-hegyen és Alsónánán. Szőlőinkből tradicionális és reduktív technológiákkal…

Tovább >>

 


A Neiner Családi Pince egy kis kézműves borászat a szekszárdi történelmi borvidéken, ahol a család csaknem 300 éve foglalkozik borkészítéssel.

Tovább >>

 

A családunk több nemzedékre visszamenőleg foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. Célunk a Szekszárdi Borvidék hagyományait követve, a modern technológia adta lehetőségekkel…

Tovább >>

 

Családi pincészetként jelenleg 13 hektáron dolgozunk a Szekszárdi borvidéken. Fő fajtánk a kékfrankos, mely a bikavéreink alapanyagát is adja.

Tovább >>

 

Minden régi, nagy múltú városnak megvannak a várossal élő, öregedő és megújuló családjai. Az egyik ilyen a miénk is. A Vesztergombi család élete szorosan és elválaszthatatlanul egybeforrt Szekszárddal.

Tovább >>