Szüret alkalmával a feldolgozóban, mintegy 10-12 hektárnyi saját és bérelt terület termése kerül feldolgozásra. Nagyjából ötvenezer palack bort készítünk évente. Kis lépésekkel, folyamatosan bővítjük a technológiánkat, mégis olyan tradícionális pincészet kívánunk maradni, ahol a borász álmodja meg a borokat, együtt él a területeivel, az Ő keze munkája révén születik meg a bor.

Szőlőterületeink a Szekszárdi borvidék kiemelt adottságú dűlőiben helyezkednek el: Iván-völgyben, Porkoláb-völgyben, Görögszóban, Gyűszű-völgyben, Decsi-hegyen, Baranya-völgyben, Gurovica-tetőn. Boraink sokszínűségét a tartályos és/vagy hordós érlelési lehetőség mellett az adja, hogy területileg más-más dűlőből és többfajta szőlőültetvényről származnak.

A borok a tradicionális és a modern technológia ötvözésével készülnek. Magyar tölgy hordókkal dolgozunk, a tételek 10-16 hónapos fahordós érlelést követően kerülnek palackba.

Pincészetünknél a szőlő mint alapanyag a legfontosabb, melyet az évjárat határoz meg a legjobban. A feldolgozás során ügyelünk a kíméletességre. Spontán erjesztéssel készülnek a  boraink, melyeket  nyitott kádakban erjesztünk.

Mottónk: „Dűlőből, spontán.”

www.njp.hu