Vendéglátó pincék

Szekszárd déli határában, a festői szépségű Faluhely-dűlőben található a Bodri Birtok, mely ma már egy igazi borturisztikai komplexum, hiszen borászatot, rendezvénycentrumot, éttermet, látványkonyhát és vendégházakat is magában foglal.

Tovább >>

A borvidék egyik meghatározó birtoka több mint 20 éve öregbíti a Szekszárdi borok hírnevét. Az alapító Takler Ferenc, aki 2004-ben nyerte el az Év Bortermelője címet, két fiával irányítja 80 hektáron gazdálkodó birtokát.

Tovább >>

A Fritz Birtok nem csupán egy hely, hanem a családunk múltja, jelene és jövője. Harminc hektárnyi szőlőterület, ahol leginkább a borvidékhez szorosan kötődő helyi fajtákat termesztjük.

Tovább >>

Szőlőbirtokunk 54 hektárnyi termőterülettel rendelkezik, melyek a kitűnő földrajzi és talajtani adottságú Baranya-völgy és Görögszó dűlőkben találhatók, melyek nemcsak gyönyörűek, de a borvidék legértékesebb térségei közé is tartoznak.

Tovább >>

A Heimann család évek óta Magyarország vezető vörösbor-termelői közé tartozik. Heimann Zoltán és Ágnes visszatértek a család szekszárdi, paraszti múltjához. Fiúk ifj. Zoltán külföldi tanumányai után csatlakozott hozzájuk. A borvidéki összefogásnak elkötelezett hívei és mozgatórugói.

Tovább >>

Minden régi, nagy múltú városnak megvannak a várossal élő, öregedő és megújuló családjai. Az egyik ilyen a miénk is. A Vesztergombik élete szorosan és elválaszthatatlanul egybeforrt Szekszárddal.

Tovább >>

Szekszárd szülötteként igazán korán, már gyermekkoromban kapcsolatba kerültem a szőlőművelés és a borkészítés „művészetével”. A szüleimnek és nagyszüleimnek egyaránt volt egy kis szőlőbirtokuk Szekszárdon, Bátán és Györkönyben.

Tovább >>

Családi garázsborászatként 1998-ban kezdtünk borkészítéssel foglalkozni: a korábbi meglévő hobbipincét alakítottuk át és építettünk szőlőbirtokot, kizárólag palackos bort készítő pincévé Csaba hatására.

Tovább >>

Szekszárdon, az iván-völgyi domboldalon áll, az anno Németh dédszülők által épített nádtetős, vertfalú présház utódja. Borászatunk négy generációra visszatekintő tradícióval bír, mégis a fiatal, folyamatosan megújulni képes, dinamikusan fejlődő szekszárdi borászatok közé tartozik.

Tovább >>