Vendéglátó pincék

Szekszárd déli határában, a festői szépségű Faluhely-dűlőben található a Bodri Birtok, mely ma már egy igazi borturisztikai komplexum, hiszen borászatot, rendezvénycentrumot, éttermet, látványkonyhát és vendégházakat is magában foglal.

Tovább >>

A borvidék egyik meghatározó birtoka több mint 20 éve öregbíti a Szekszárdi borok hírnevét. Az alapító Takler Ferenc, aki 2004-ben nyerte el az Év Bortermelője címet, két fiával irányítja 80 hektáron gazdálkodó birtokát.

Tovább >>

A Fritz Birtok nem csupán egy hely, hanem a családunk múltja, jelene és jövője. Harminc hektárnyi szőlőterület, ahol leginkább a borvidékhez szorosan kötődő helyi fajtákat termesztjük.

Tovább >>

A jó történetek egy pohár borral kezdődnek. Nekünk pedig van miről mesélni: a levéltári adatok szerint 1746 óta művelik felmenőink a szekszárdi domboldalakat. Az ő emléküket őrizzük a borcímkéinken szereplő, XX. századi családi fotókkal és a róluk szóló (legtöbbször humoros, néha szívbe markoló) történetekkel.

Tovább >>

Családunk 1998-ban fedezte fel a teljesen elhagyatott, de nagy potenciállal rendelkező területeket a szekszárdi borvidék déli részén, a Szeles-hát dűlőben. A 2001-ben kezdődő szőlőtelepítések 2019-ben fejeződtek be, így Szeleshát Birtok szőlőterülete 57 ha.

Tovább >>

Juhász Tibornak hívnak, Szekszárdon születtem és nőttem fel. Borász család tagjaként sok időt töltöttem a birtokon gyerekkoromban, így a szürettől kezdve a borok palackozásáig részt vettem a munkálatokban. Huszonéves koromban szerettem volna jobban megismerni a nemzetközi borvilágot, így vezetett az utam többek között Ausztrália, majd Dél-Amerika borvidékeire.

Tovább >>

Családi garázsborászatként 1998-ban kezdtünk borkészítéssel foglalkozni: a korábbi meglévő hobbipincét alakítottuk át és építettünk szőlőbirtokot, kizárólag palackos bort készítő pincévé Csaba hatására.

Tovább >>

A vállalkozás a feleségem nagyapjának ragadványnevéből /”Tüske”/ kapta a nevét. Én mint kertésztechnikus, több mint tíz éves nagyüzemi gyakorlat után váltottam szőlőtermesztésről borászatra.

Tovább >>

Egy igazi családi borászat vagyunk, melyet 2010-ben alapítottunk a Szekszárdi Történelmi Borvidéken. Szekszárdon, a Kadarka u. 100. szám alatt található egykori pincesoron található borászatunk központja.

Tovább >>