Vendéglátó pincék

Szekszárd déli határában, a festői szépségű Faluhely-dűlőben található a Bodri Birtok, mely ma már egy igazi borturisztikai komplexum, hiszen borászatot, rendezvénycentrumot, éttermet, látványkonyhát és vendégházakat is magában foglal.

Tovább >>

A borvidék egyik meghatározó birtoka több mint 20 éve öregbíti a Szekszárdi borok hírnevét. Az alapító Takler Ferenc, aki 2004-ben nyerte el az Év Bortermelője címet, két fiával irányítja 80 hektáron gazdálkodó birtokát.

Tovább >>

A Fritz Birtok nem csupán egy hely, hanem a családunk múltja, jelene és jövője. Harminc hektárnyi szőlőterület, ahol leginkább a borvidékhez szorosan kötődő helyi fajtákat termesztjük.

Tovább >>

Vendég pincék

A borászat a Szekszárdi borvidék déli, lankás részén terül el. A 26 hektárnyi szőlőültetvényt tizenkét eltérő szőlőfajta színesíti, rendkívül változatos lehetőséget biztosítva ezzel a különféle borok készítésére. Már az építészeti koncepció meghatározásakor lényeges volt, hogy a tájba megfelelően illeszkedő épületek látványukban is eltérjenek egy puszta mezőgazdasági üzemtől és kifejezzék a tulajdonosok modern, újszerű, magas színvonalú szemléletét.

Tovább >>

Tősgyökeres szekszárdi, sváb család leszármazottja vagyok. Szőlő területeim a következő dűlőkben találhatók: Baranya-völgy, Faluhely, Sauli-völgy, Jobb Remete, Gyűszű-völgy. A birtok legnagyobb kincse a két bakművelésű, öreg tőkés kadarka ültetvény, melyek közül az egyik 1935-ös telepítés, a másik feltehetőleg idősebb, de annak pontos koráról nincsen adat. 

Tovább >>

Még a nyolcvanas évek végén, amikor szövetkezeti tagként, mint ágazatvezető dolgoztam a helyi termelő szövetkezet 300 ha-os szőlőskertjében (jelzem -nagy játszótér volt) elkezdett foglalkoztatni a gondolat, hogy a helyi hagyományok szerint nekem is kellene némi saját bort készítenem.

Tovább >>

Családi pincészetként jelenleg 13 hektáron dolgozunk a Szekszárdi borvidéken. Fő fajtánk a kékfrankos, mely a bikavéreink alapanyagát is adja. Az évjárattól függetlenül minden évben a legmagasabb minőségű szőlő betakarítása a cél, ennek érdekében a lehető legnagyobb gondossággal dolgozunk az ültetvényeinken.

Tovább >>

Az első önálló palackos borom 1997-ben egy kékfrankos volt, amit még apósom pincéjében készítettem, ilyen formán nem is igazán tekinthetem önálló tételnek. 2001-től saját mecseknádasdi pincémben dolgoztam fel a szekszárdi területekről beszerzett szőlőket.

Tovább >>

A családi hagyományokat követve, szüleim munkáját folytatva kezdtem el borokat készíteni. A szőlőművelés és borkészítés módját számomra a kezdetektől fogva a hagyományok és a környezet iránti tisztelet, valamint a boraimat fogyasztók iránt érzett felelősség határozza meg. Borászként is ugyanolyan odafigyeléssel állítom elő boraimat, mint azt korábban szőlősgazdaként tettem.

Tovább >>

Támogatók