Vendéglátó pincék

Szekszárd déli határában, a festői szépségű Faluhely-dűlőben található a Bodri Birtok, melyet egy önálló kis világnak tekinthetünk. Igazi borturisztikai komplexum, hiszen borászatot, rendezvénycentrumot, éttermet, látványkonyhát és vendégházakat is magában foglal.

Tovább >>

A borvidék egyik meghatározó birtoka több mint 20 éve öregbíti a Szekszárdi borok hírnevét. Az alapító Takler Ferenc, aki 2004-ben nyerte el az Év Bortermelője címet, két fiával irányítja 80 hektáron gazdálkodó birtokát.

Tovább >>

Pincészetünk évszázados családi hagyományokra épül. Őseink a jelenlegi Baden-Württemberg tartományban, Baden mellett található Würmersheim községből származnak, és dokumentáltan már 1635-től kezdve készítettek bort.

Tovább >>

Vendég pincék

Pincénket édesapánk, Dúzsi Tamás alapította 1994-ben , a Sióagárd –Leányvár dűlőben vett 3,3ha Kékfrankos szőlőre alapozva. Azóta szőlőterületeink szépen növekedtek, szőlőfajtáink bővültek.

Tovább >>

Dűlőinkben 25 éve dolgozunk. Tisztul a kép, és lassan összeáll. Területeink újratelepítését már ennek szellemében végezzük. Jelenlegi birtokméretünk 23 hektár.

Tovább >>

A Szekszárdi borvidékre jellemző vörösborok megtalálhatók Mészáros Pál pincészetében. A szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról-fiúra száll a Mészáros családban.

Tovább >>

„A hely kötelez” Szekszárdon, a Kadarka utca 100-ban nyilvánvalóan borászatnak kell működnie. Az egykori pincesoron ma már csak pincészetünk épületegyüttese utal arra, hogy száz évvel ezelőtt mivel foglalkoztak az utca lakói…

Tovább >>

Szekszárd szülötteként igazán korán, már gyermekkoromban kapcsolatba kerültem a szőlőművelés és a borkészítés „művészetével”. A szüleimnek és nagyszüleimnek egyaránt volt egy kis szőlőbirtokuk Szekszárdon, Bátán és Györkönyben.

Tovább >>

Pincészetünk kis családi vállalkozás, 7 hektár saját területen gazdálkodunk, valamint további 3-4 hektárról dolgozunk fel szőlőt. A birtok gerincét is alkotó négyhektáros kékfrankos ültetvényünk körülöleli a festői környezetben, a Kerékhegy tetején található pincészetünket.

Tovább >>