A borászat a Szekszárdi borvidék déli, lankás részén terül el. A 26 hektárnyi szőlőültetvényt tizenkét eltérő szőlőfajta színesíti, rendkívül változatos lehetőséget biztosítva ezzel a különféle borok készítésére. Már az építészeti koncepció meghatározásakor lényeges volt, hogy a tájba megfelelően illeszkedő épületek látványukban is eltérjenek egy puszta mezőgazdasági üzemtől és kifejezzék a tulajdonosok modern, újszerű, magas színvonalú szemléletét. A cél egy olyan látványborászat létrehozása volt, ahol a látogatók és borkedvelők a borkészítés mellett színvonalas kulturális és gasztronómiai élményekkel is gazdagodhatnak majd. Borbirtokunk büszke a környezettudatos szőlőművelésére, amelyet a környék észak-dél irányú völgye segít: természetes szélcsatornaként átszellőzteti az ültetvényeket. Szintén fontos megemlíteni azt a kiemelendő átgondoltságot, amellyel megterveztük a szőlő kialakítását: a legtávolabbi teraszokról szüretelt fürtök is frissek maradnak, hiszen percek alatt a feldolgozóba kerülnek. Gravitációs technológiára épült borászatunk, mely épületeiről sem szabad megfeledkeznünk: már kívülről is újszerűséget mutatnak, majd belépve egy csodás látványborászat tárul az ideérkezők elé. Az üzem kialakítása egyszerre tükrözi a hagyományos borkészítést és a modern megoldásokat. A Lajver Borászat komplexitását növeli a Lajver Borbisztróba betérő vendégeknek nyújtott színvonalas kulturális és gasztronómiai élmények, amelyeknek a kóstolóhelyiség és a 80 fő befogadására alkalmas étterem ad helyet. Ez utóbbiakban borvacsorák, borkóstolók, céges rendezvények, esküvők, családi események és összejövetelek is szervezhetők. Pillanatnyilag 5 darab kétágyas, pótágyaztható szoba áll vendégeink rendelkezésére.