A vállalkozás a feleségem nagyapjának ragadványnevéből /”Tüske”/ kapta a nevét. Én mint kertésztechnikus, több mint tíz éves nagyüzemi gyakorlat után váltottam szőlőtermesztésről borászatra.
Az eltel pár évtized alatt szekszárdi borvidék több jó fekvésű dűlőjében / Iván-völgy, Baranya-völgy, Kerék-hegy, Leányvár / telepítettem el 11 ha kékszőlőszőlőt termő területet. A fajták Kékfrankos, Merlot, Cabernet franc, de a 2010 őszi több klónból álló kerékhegyi Kadarkára vagyok a legbüszkébb. A kis terhelés és optimális tápanyagellátás a betegségeknek fokozottan ellenállóvá és szellőssé teszi a tőkéket, így egyszerűbb, környezetkímélő műveléssel állítható elő a szőlő. Vallom, hogy ami a növénynek a legjobb a jó nekem is. A termés az Iván-völgy aljában lévő tanyában kerül feldolgozásra rozsdamentes acéltartályokban és néhány nyílt kádban szükség esetén hűtve, illetve késői szüretnél melegítve. A fahordós érlelés itt Istifán-gödörben lévő „ősi” több mint száz esztendős épület löszbevájt pincéjében lehetséges. A boraim nagyobb részét idősebb nagy fahordókban érlelem, időnként csak egy-egy tételhez beszerezve újat.
Így az érlelt vörösöknél sikerül közepes testtel egy fűszerességet biztosítani. Ebből a sorból felfelé kiemelkedik a „Annus” Cabernet sauvignon, melynek az alapanyaga jó évjáratokban a hidaspetrei védett fekvésben termő fél hektáron terem és amerikai tölgyben érik.
A rozé és siller viszont kimondottan könnyebb – reduktív gyümölcsös borok.
Késő tavasztól az ősz elejéig tudok egyeztetett időpontban kóstoló vendéget fogadni a pincetetőn a kóstoló teraszon.