A Neiner Családi Pince egy kis kézműves borászat a szekszárdi történelmi borvidéken, ahol a család csaknem 300 éve foglalkozik borkészítéssel. A jelenleg négyhektáros gazdaság “ékköve” Szekszárd szimbóluma, az a – mára a borvidékről is majdnem teljesen kiveszett – hagyományos,
“bakművelésű” Kadarka szőlő, mely két kiváló dűlőben fekszik: Őcsényi-hegyen és Porkoláb-völgyben. A borászat fajtaösszetételében alapvetően a Kárpát-medencében honos szőlőkre helyezzük a hangsúlyt: Olaszrizling, Kadarka, Kékfrankos, Zweigelt, a világfajták közül pedig a
Merlot, Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon. Gyakorlatilag manufakturális módszerekkel dolgozunk, megőrizve az évszázadok során átadott hagyományos eljárásokat, miközben a mai kor vívmányaiból is használjuk a feltétlenül szükségeseket. Fajélesztő hozzáadása nélkül, spontán erjesztéssel készítjük borainkat, a reduktív boroknál kap komoly szerepet a hűtés. Vörösborainkat palackozás előtt 12-24 hónapig tartályban érleljük, illetve 500-as tölgyfahordóban ászokoljuk. Az őcsényi-hegyi birtokközpontban fekvő présházból pazar kilátás nyílik a környékre, az alant elterülő Sárközre. Az épület az M6-osról már
látszik, könnyen megközelíthető. A város főterétől 10 perc sétányira található Bethlen Gábor utcai kóstolópincénkben 25 főt tudunk leültetni.

http://www.neinerpince.hu